2012. 8. 16.

‘MASAK SENDIRI MIE GORENG KESUKAANMU!’ 여러분이 가장 좋아하는 MI GORENG을 직접 요리해보세요 !


Amongst Indonesian local menus, one of the widely known is Indonesian fried noodles ‘mie goreng’. Different with any other type of noodles, mie goreng does not consume with soup and relatively easy to make. Mie goreng also available in instant packaging while many prefer to experiment with varieties of ingredient in order to meet personal taste.
Here, I will share quick instruction on how to cook  Indonesian mie goreng.



인도네시아 국부 음식들 중에서 가장 알려준 음식은 mie goreng’이다. 다른 정류들 중에 미고랭은 국물을 소비하지 않고 상대적으로 쉽게 만들 있다. 인스턴트 정류로도 나오지만 많은 사람들이 다양한 재료를 이용해 자기의 입맛의 따라 조리기도 한다.

이번에는 쉽게 미고랭 조리법을 여러분께 나누고 싶다

Instant mie goreng
This type of mie goreng comes in single serving pack including basic seasoning such as garlic powder, ketchup, chili sauce and vegetable oil. All you need to do is boil noodles for 5 minutes(small cup or 500ml water is enough) for it’s to be well cooked and then stir until no water remains. After that mix with all seasonings and your instant mie goreng is ready to serve. For variety, you can add fried egg in sunny side style and slice of meatballs.
One of free portal listed Indonesia’s instant fried noodle brands at 1st, 2nd and 5th as world’s most delicious noodles. 
Thanks to technology, these noodles are now available for purchase online.
For those who reside in Korea, it can easily find at Itaewon.


인스턴트 미고랭

해당 종류는 서빙팩에 마늘가루, 케첩, 칠리소스, 베지터벌 오일 (식물성 유지) 같은 일반 양염과 같이 제공된다. 5 동안 끓고 (500ml 물이 충분함) 면이 익은 후에 물이 완전히 건조해질 때까지 빼준다. 후에 준비된 모든 양염과 비비면 인스턴트 미고랭이 완성된다. 다양성을 살리기 위해, 고기나 계란후라이를 추가 있다.

어느 포털 사이트의 따르면 인도네시아 인스턴트 볶은 라면이 세계에서 1,2,3,5위로 가장 맛있는 면으로 뽑혔다.

과학 기술 덕분에, 미고랭은 이제 인터넷에서도 구매 있다.
한국에서 머무르는 분들은 이태원에서 쉽게 구입 있다.

Mie goreng ayam pedas (spicy fried noodle with chicken)
Now I will introduce you to my own mie goreng recipe! Chicken can be replaced with other kind of meat but shrimp always works for me as it added sweet and savory flavor to the whole dishes.


미고랭 아얌 쁘다스 ( 매운 볶음면과 닭고기)

이번에는 나만의 미고랭 조리법을 소개하겠다. 닭고기 대신에는 다른 고기로도 만들 수 있다. 특히 개인적인 경험으로는 세우를 추가하면 잔체 요리에 달콤하고 멋진 품미를 첨가 할 수 있다.

Ingredients need to be prepared are:
1.   Noodles. Instant mie goreng can be used,while basic noodles, which come without packed spices, is preferred.
2.   Garlic
3.    Salt
4.    Pepper
5.    Chicken (about 50 gr for 500gr noodles)
6.    Vegetable or corn oil
7.    Soy bean ketchup
8.    Sliced or mashed chili pepper
9.    Fried shallot (as toppings).


준비해야 재료 :
1. 일반 , 인스턴트 미고랭 이용이 가능하되 양염과 같이 나오지 않는 일반 면을 추천다.
2. 마늘
3. 소금
4. 호추
5. 닭고기 (500gr 면의 50gr 닭고기)
6. 베지터벌 오일, 옥수수 오일 사용 가능
7. 소이빈 케첩
8. 얇게 고추나
9.튀김 샬롯 (토핑으로 이용 가능

Similar with instant mie goreng, basic step is to boil noodles and stir until no water remains. While boiling noodles, we can prepare seasonings of mashed garlic, pepper and salt. Chicken needs to be cut in cube or a simple slice but remember to remove all bones.
Then, get a teaspoon size of oil to fry seasonings and put in chicken only after garlic aroma comes up. If you want to have a super spicy mie goreng, insert more sliced chili. If you want vegetables, it can be added here. After that, insert noodles and mix all up with soy bean ketchup. Last step, sow fried shallot as toppings.
Now your spicy fired noodles is ready to serve and you can create your own mie goreng recipe. Happy cooking!


인스턴트 미고랭과 마찬가지로, 단계는 면이 끓은 후에 물을 완전히 빼준다. 면이 끓는 동안 다른 양염과 마늘, 호추, 소금을 준비할 있다. 닭고기는 내모 모양이나 단순한 슬라이스로 썰되 뼈를 빼줘야 것을 잊지말아야한다. 후에 뜨거운 기름에 모든 양염을 볶는 단계이다. 닭고기는 마늘 향이 나온 이후에 같이 볶는다. 아주 매운 미고랭을 원한 경우에는 고추를 추가하면 되고 야채를 원한 경우에도 야채를 추가하면 된다. 양염과 고기를 익힌 후에 면과 건정을 놓고 비빈다. 마지막 단계로는 퇴김 샬롯을 위에 장식으로 뿌린다.

드디어 매운 볶은 미고랭 완성 !
외에 여러분들도 직접 자신만의 미고랭 조리법을 만들 있다.

즐거운 요리 되길!

댓글 2개:

  1. Irene, thanks for a great information on mie goreng. Could you bring me a pack of instant mie goreng next time when you come to AC? Looks very yummy! JC

    답글삭제
  2. Ahahaha... I have ready stock at my dorm ^^ Let me know if you want to have more recipes :)

    답글삭제